На 9 март Русия извърши най-голямата си бомбардировка на Украйна от месеци насам. Общо

...
На 9 март Русия извърши най-голямата си бомбардировка на Украйна от месеци насам. Общо
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Ракетната импотентност на Русия

На 9 март Русия извърши най-голямата си бомбардировка на Украйна от месеци насам. Общо Москва изстреля 81 ракети, от които бяха прихванати едвам 34.

Причината за високата успеваемост бе използването на 28 " Х-101/555 ", 20  " Калибър ", 6  " Х-22 " и 6 от редките хиперзвукови ракети " Кинжал ". Те са прекомерно бързи за украинските системи за Противовъздушна отбрана. Затова пък са и в по-ограничено количество.

Показателно е, че при последните две по-големи съветски бомбардировки - 10-и (32 ракети) и 16-и февруари (71 ракети) бе използвана само 1 ракета " Кинжал ".

Военният анализатор  интерпретира руския обстрел от 9 март като демонстрация на изтощение пред отиващата си зима. Той напомня, че Москва разчиташе на неприятните климатични условия в композиция с тежките удари по основни енергийни обекти на Украйна да слагат страната на колене. В последна сметка Киев претърпя релативно умерено първите два месеца от 2023 година

" Руснаците започнаха тази акция без нужното съоръжение, с цел да я проведат, само че вместо да признаят реалностите на обстановката, те не престават с тези спорадични, некоординирани ракетни офанзиви, употребявайки запасите, с които разполагат, и най-високия клас оборудване, с което разполагат, за все по-слаб резултат ", отбелязва специалистът. 

Кампанията по ракетен обстрел от началото на октомври освен не донесе приемлив резултат за Русия. Западни страни надцениха опасността от Москва и утвърдиха изпращането на съвременни системи за Противовъздушна отбрана като " Пейтриът ", които по-рано бяха тематика табу.

И с помощта на които ракетното безсилие на Русия ще става все по-осезаемо.
Западен Бахмут се държи
След повече от седем месеца мудно напредване руснаците съумяха да окупират Източен Бахмут.

A close-up map of the approximate situation around the city of Bakhmut.

There have been no confirmed changes to control since the last update.
— War Mapper (@War_Mapper)

Очакваното евакуиране на украинците обаче още не се е състояло. Западни специалисти като  и предизвестяват, че съотношението на жертвите сред украинските и съветските бойци към този момент не е толкоз удобно за Украйна, откакто руснаците нахлуха в града. Според тях това може да навреди на бъдещата украинска контраатака.

Докато Русия може да си разреши да жертва пандизчии и мобилизирани дилетанти, в Бахмут са сложени най-елитните украински елементи. Сред тях бе националният герой , който бе погубен на 7 март.

Германския вестник " Билд " заяви, че началникът на украинската войска Валерий Залужни преди седмици е призовал украинския държавен глава Володимир Зеленски да изтегли украинските войски, само че президентът останал неотстъпчив - не желал да съобщи града на руснаците. Киев опроверга изданието и упорства, че генералът поддържа решението на Зеленски.

Украинският президент показва, че в случай че руснаците окупират Бахмут, ще си " отворят кулоар " към завладяването на по-значими за хода на войната градове като Словянск и Краматорск.

обаче се съмнява в способността на Русия да предприеме сходни дейности.

Само времето ще покаже дали решението на Зеленски и украинските командири да отбраняват Бахмут до край ще се окаже вярно. 
Русия се пробва да " освободи " Грузия и Молдова
От лятото насам Русия не може да превземе приблизително огромен украински град. Но Украйна очевидно й се коства дребна.

Благодарение на всеобщите митинги в Грузия, препоръчаният от ръководещата партия законопроект за " задгранични сътрудници " (наподобяващ съветски закон, посредством който от 2012 година се преследват дисиденти) бе отдръпнат, откакто мина на първо четене.

This is going to be iconic.
— (((Tendar))) (@Tendar)

Профилът в " Туитър " на съветското външно министерство в Крим намерено заплаши Грузия, като прикани протестиращите да си напомнят събитията от Украйна през 2014 година

И в Молдова се организират митинги, само че от по-различен темперамент.

Supporters of the pro-Russian party " Shor " protest in the center of Chisinau,, the authorities warned in advance of possible provocations and riots.

Clashes with police are reported.
— NEXTA (@nexta_tv)

В тях основни настоящи лица са съветски сътрудници, които целят да дестабилизират ситуацията в страната и по опция да конфигурират проруска администрация на власт. 

Странно по какъв начин изцяло естествено избухналите митинги в Тбилиси превъзхождат в пъти подкрепените от Кремъл " пърформанси " в Кишинев.
Рашисти на седмицата
Време е да наградим най-достойните кремълски пропагандисти през миналите седем дни в категорията ни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава водещата на съветската версия на " 60 минути " Олга Скабеева за следната кулинарна вест от Обединеното кралство.

" Днес стана ясно, че в в миналото великата Британия някои заведения за хранене оферират катерици. Причината е, че има доста от животните в парковете, по тази причина за какво да не ги ядат, откакто има недостиг на храна. Но те не се отхвърлят от решението си да оказват помощ на Зеленски, да изпращат оръжие. Тоест, ще ядат катерици, само че няма да спрат да изпращат гаубици ".

Russian propagandist Skabeyeva says that some restaurants in Great Britain started serving squirrels because of the food shortage in the country.

She implies that all the money went towards weapons for Ukraine, and now Britons must eat squirrels.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

След като стимулирахме апетита ви с най-новия английски " деликатес ", ще се насочим към  " сребърния " медалист - професор Витали Третяков, който в пропагандното предаване на Владимир Соловьов рисува любопитна картина на баланса на силите в Европа.

Първи приказва журналистът, който обезпокоително твърди, че " следим развой, който съпровожда разпада на всяка огромна империя ".

" В момента плащаме страшна цена за измяната и нелепостта на последния руски и първите водачи на Русия. (...) Никой не има намерение да договаря с нас. Това би трябвало да е ясно. Те планират да ни у-ни-що-жат! "

Третяков е склонен, че следва преструктуриране на силите в Европа. Но той не вижда опасност за Русия, а за обичайните европейски велики сили. 

" Великите европейски страни се разрушават. След 20, 30 години, съгласно мен, картата на Европа ще наподобява по напълно друг метод. Великите европейски страни изчезват. Това е всичко, остават единствено две: Турция, Османската империя, и Русия. Това са двете велики европейски страни. А преди бяха Англия, Франция, Германия, Италия, по едно време Нидерландия и прочие ".

During Vladimir Solovyov`s show on Russian state TV, a Professor argued that Ukrainians are animals and that should determine Russia`s future course of action. When Russians massacre Ukrainian civilians and POWs, this is how they justify it.
— Julia Davis (@JuliaDavisNews)

Може би някой би трябвало да припомни на професора, че съвсем всички изброени " някогашни " европейски великия са част от едно огромно " европейско " семейство, към което желаят да се причислят не малко едновремешни руски републики. Барабар с " Османската империя ".

Започнахме обзора с обзор на ракетната импотентност на Русия. Ще го приключим с изповед за импотентността на съветския мъж, показан от носителя на  " златния " орден за този брой на " Рашисти на седмицата " - " коучът " Павел Радков, който води семинар под името " Тайните на женското благополучие ".

" Какво би трябвало да вършиме, когато имате възрастен мъж, и както споделят - топките му са се свили, трансформирали са се в сливи от боязън да не го включат в специфичната военна интервенция? Какво би трябвало да извършите? Ами, започнете последователно да стимулирате производството на тестостерон в него. Как да го извършите? Започнете да крещите: " Има мишка у дома! "  Нека да пристигна бегом, ще има прилив на тестостерон от обстоятелството, че мишка се е появила в дома ви. Застанете върху стол и крещете: " Мишка! " Най-важно е да изглеждате секси, да ви се тресат гърдите ", споделя Радков и имитира съответните придвижвания, с което провокира смях в залата.

Следва поуката:

" И откакто му се е нараснал тестостеронът, какво да прави? Трябва да го освободи по някакъв метод. Веднага му кажете: " Хайде, скъпи, да отидем във военния комисариат ". И той ще отвърне: " Да вървим ".

Шегобиецът, който очевидно е в мобилизационна възраст, предлага на дамите да издават мъжете си, в случай че не желаят да изпълнят дълга пред Отечеството.

" Някои от тях бягат (от мобилизация). Не ги пускайте да се приберат. Ще ви молят. Не им прощавайте за измяната. Всички би трябвало да отидат във военните комисариати, ясно ли е? Ако не желае да отиде във военния комисариат, отидете вие и кажете: " Знам къде живее един мъж ", отбелязва Радков, което води до нова вълна от женски смях. " Просто им кажете къде върви, къде работи. Ясно ли е? Той би трябвало да носи някаква изгода на обществото и тогава ще може да ви обезпечи. Защото това е главната му функционалност. Просто доста от тях имат неточност в програмирането и са не запомнили. (...) Забравим ли героите, нарастват проблемите ", добавя умно той.

Според Радков едвам когато руснаците си напомнят какво е да са герои, тогава " родината ще бъде мощна, всичко ще бъде прелестно ". " Специалистът " въпреки всичко предлага да се направи и нещо за клетите мъже, от които изисква неотложно да отидат на фронта, до момента в който той забавлява дамите им.

" Ами в случай че убият мъжа ви - какво ще вършиме? (...) Ще получите пари. ", споделя той, предизвиквайки няколко нервни смяха от зрителките. " Знаете ли какво предлагам да си вземете с парите? Издигнете монумент в негово име, не си купувайте хубави облекла. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР